Μενού Κλείσιμο

Τα Οφέλη Της Σάουνας Με Υπέρυθρη Ακτινοβολία

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν ότι τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας υπερτερούν κατά πολύ εκείνων των παραδοσιακών μονάδων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν προσφέρουν μόνο θεραπευτικά πλεονεκτήματα, αλλά επίσης εξοικονομούν ενέργεια και σας εξοικονομούν χρήματα, γι’ αυτό και γίνονται γρήγορα οι σάουνες που επιλέγουν τόσο τα γυμναστήρια όσο και οι κατοικίες.

Για να μην αναφέρει κανείς τις ερωτικές περιπτύξεις που λαμβάνουν χώρα σε τέτοιους χώρους!

Σάουνα Με Υπέρυθρη Ακτινοβολία

Ο λόγος που η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ένα από τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας είναι λόγω της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση μιας από αυτές τις μονάδες. Η θερμάστρα είναι απλώς ένας μικρός κεραμικός σωλήνας με ένα μικροσκοπικό σύρμα στο εσωτερικό του. Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του κεραμικού σωλήνα είναι πολύ μικρή. Και επειδή το κεραμικό άγει τόσο καλά τη θερμότητα, παραμένει ζεστό για αρκετή ώρα, μειώνοντας περαιτέρω τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Αλλά δεν σταματάει εκεί- μια σάουνα υπερύθρων πρέπει να διατηρείται μόνο στους 110-130 βαθμούς Φαρενάιτ για να είναι αποτελεσματική και χρειάζεται μικρό χρονικό διάστημα για να θερμανθεί, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας το κόστος.

Τα Οφέλη Της Υπέρυθρης Σάουνας

Πέρα από αυτό, τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας για την υγεία είναι αρκετά εντυπωσιακά, καθώς υπερβαίνουν αυτά μιας παραδοσιακής μονάδας, καθώς ο χρήστης μπορεί να κάνει μπάνιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η σάουνα υπερύθρων εκπέμπει κάτι που ονομάζεται ακτινοβολούμενη θερμότητα – που σημαίνει απλώς ότι η πηγή θερμότητας διεισδύει απευθείας στο δέρμα σας, αντί να θερμαίνει τον αέρα γύρω σας. Αυτή η άμεση διείσδυση προσφέρει τα οφέλη της σάουνας πιο αποτελεσματικά και μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κυκλοφορία, μεταβολισμό και απομάκρυνση τοξινών μέσω της εφίδρωσης.

Σύντομη Αναφορά Στην Περιποίηση Νυχιών Από Τους Άνδρες

Η περιποίηση των νυχιών δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Οι άνδρες επιδίδονται επίσης στο μανικιούρ και το πεντικιούρ για να διατηρήσουν τα νύχια τους υγιή.

Η περιποίηση των ανδρικών νυχιών έχει αυξηθεί τελευταία, με πολλούς άντρες να επιλέγουν να κάνουν μανικιούρ ή πεντικιούρ για να διατηρήσουν τα νύχια τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κάνουν για πρώτη φορά.

Ένας από τους λόγους που οι άνδρες στρέφονται στην περιποίηση των νυχιών είναι επειδή θέλουν τα χέρια και τα πόδια τους να φαίνονται όμορφα σε επαγγελματικές φωτογραφίες ή σε συνεντεύξεις για δουλειά. Είναι επίσης ένας τρόπος για να δένονται με τις φίλες, τις συζύγους ή τις μητέρες τους που τα φροντίζουν όταν πρόκειται για την περιποίηση των νυχιών.

Η Εναλλακτική Επιλογή Του Spa

Οι θεραπείες spa είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περιποιήσεων spa που μπορείτε να κάνετε, όπως μασάζ, προσώπου, μανικιούρ ή πεντικιούρ. Είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο spa για εσάς και αυτό που χρειάζεστε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ποιος τύπος spa είναι καλύτερος για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα μασάζ, τότε είναι καλύτερο να πάτε κάπου με μια ποικιλία από μασάζ και θεραπευτές. Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου προσφέρουν περιποιήσεις προσώπου, τότε είναι καλύτερο να πάτε κάπου που ειδικεύεται μόνο σε περιποιήσεις προσώπου.

Η Ακτινοβολούμενη Ενέργεια

Η ακτινοβολούμενη ενέργεια από μια θερμάστρα υπερύθρων μπορεί να εισχωρήσει από ½ ίντσα έως 4 ίντσες βαθιά στους μύες και τους ιστούς σας. Αυτό οδηγεί σε οφέλη για την υγεία από την υπέρυθρη σάουνα, όπως η αποκατάσταση των ιστών και των μυών από μικροτραυματισμούς, όπως διαστρέμματα ή τεντώματα. Πολλοί έχουν αναφέρει ότι βγαίνοντας από τη σάουνα αισθάνονται σαν να έχουν κάνει ένα βαθύ μασάζ ιστών ή ακόμα καλύτερα.

Αλλά τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας μπορούν να φανούν ακόμη και μετά την έξοδό σας. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική χρήση μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα ούρησης (και την αποβολή των τοξινών), το πόσο υγιές είναι το δέρμα σας (προκαλώντας ακόμη και την εξάλειψη της ακμής) και το πόσο υγιή ή λαμπερά είναι τα μαλλιά σας (βοηθώντας ακόμη και στη μείωση της αραίωσης των μαλλιών σε ορισμένες περιπτώσεις).

Φυσικά, τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας για την υγεία ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε και τι παθήσεις ή προβλήματα έχετε ήδη. Αλλά ακόμη και οι απόλυτα υγιείς άνθρωποι διαπιστώνουν με την πάροδο του χρόνου ότι τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας δεν μπορούν να ξεπεραστούν, ακόμη και όταν συγκρίνονται με τις παραδοσιακές σάουνες ατμού. Αν το σκεφτείτε αυτό, συν το ποσό των χρημάτων που εξοικονομείτε με την πάροδο του χρόνου από την ηλεκτρική ενέργεια, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι σάουνες υπερύθρων είναι όλη η μόδα αυτή τη στιγμή.