Μενού Κλείσιμο

Δώστε Μεγάλη Σημασία Στον Ύπνο Σας Πολύ Πριν Τις Επιδόσεις

Πολύ συχνά το ξυπνητήρι σβήνει και φαίνεται ότι είστε εξίσου κουρασμένοι όσο όταν βάζετε. Ίσως έχετε πετάξει και γύρισε όλη τη νύχτα, ή κοίταξε στο ταβάνι προσπαθώντας να κοιμηθεί. Ίσως έχετε κοιμηθεί, αλλά δεν αισθάνεστε πραγματικά ξεκούραστοι. Όποια και αν είναι το πρόβλημα, υπάρχουν τρόποι για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Αν ξυπνήσετε κουρασμένοι, σκληροί ή επώδυνοι, η μέρα μπροστά μπορεί να μην είναι τόσο παραγωγική και ευτυχισμένη όσο θα κάνατε αν γινόταν καλύτερος ύπνος. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Το σώμα σας πρέπει να έχει επαρκή ύπνο για να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί από τα γεγονότα της ημέρας.

Χωρίς καλύτερο ύπνο, η δουλειά σας, οι σχέσεις σας και ακόμα και ο χρόνος που παίζετε μπορεί να υποφέρουν.

Είναι δύσκολο να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας σε ό, τι κάνετε αν δεν αισθάνεστε ξεκούραστοι και σε εγρήγορση. Η διόρθωση των κακών συνηθειών ύπνου και η βελτίωση του ύπνου θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων.

Το πρώτο βήμα για τον καλύτερο ύπνο είναι να αξιολογήσετε το τρέχον στρώμα σας. Ένα φθαρμένο ή κακώς σχεδιασμένο στρώμα μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία σας. Οποιοσδήποτε στρώμα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερός για να παρέχει την κατάλληλη στήριξη και να παραμείνει στο σώμα σας άνετα.

Ένας τύπος στρώματος που έχει λάβει καλή αναθεώρηση είναι ένα Tempur-Pedic. Αρχικά αναπτύχθηκαν για τη NASA, τα στρώματα Tempur-Pedic χρησιμοποιούν τη θερμότητα και τη μάζα του σώματός σας για να διαμορφωθούν στο περίγραμμα της σπονδυλικής σας στήλης. Τα σημεία πίεσης που βρίσκονται στα τυπικά στρώματα ελατηρίων και σπειρών εξαφανίζονται.

Το στρώμα Tempur-Pedic κατανέμει το βάρος ομοιόμορφα και έτσι σας παρέχει πλήρη άνεση στο σώμα. Το αποτέλεσμα δεν είναι πόνος και πόνος και καλύτερος ύπνος κάθε βράδυ.

Ο δεύτερος τρόπος να βελτιωθεί ο ύπνος είναι να αποφύγετε δραστηριότητες που καταλαμβάνουν το μυαλό σας πριν από τον ύπνο. Προσπαθήστε να αποκτήσετε το μυαλό σας ελεύθερο και ειρηνικό προτού να χαλαρώσετε.

Μια τεχνική που βοηθά στη διάνοιξη του μυαλού είναι να ξαπλώνει και να παίρνει αρκετές αργές βαθιά ελεγχόμενες αναπνοές.

  • Επιλέξτε έναν αριθμό όπως 15 ή 20.
  • Μετρήστε κάθε βαθιά αναπνοή καθώς εισπνέετε και εκπνέετε αργά.
  • Το μυστικό εδώ είναι ότι το μυαλό σας επικεντρώνεται στην καταμέτρηση των αναπνοών και έτσι το μυαλό σας ξεφεύγει από άλλα πράγματα.

Η τρίτη συμβουλή για καλύτερο ύπνο είναι να αποφύγετε το υψηλό επίπεδο ή την έντονη δραστηριότητα αμέσως πριν από το κρεβάτι. Η άσκηση ακριβώς πριν από το κρεβάτι μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο. Κάνετε κάτι που είναι πολύ χαλαρωτικό και χωρίς άγχος για περίπου μία ώρα πριν από τον ύπνο. Αυτό επιτρέπει στους μύες σας να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για καλύτερο ύπνο. Το ελαφρύ τέντωμα συνιστάται να βοηθήσει τους μύες σας να επιμηκυνθούν και να χαλαρώσουν.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι απλά αντικαθιστώντας το στρώμα τους δημιουργεί έναν καλύτερο ύπνο. Προσθέστε τις άλλες δύο συμβουλές και θα αναβληθείτε σύντομα. Θα ξυπνήσετε και θα είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση