Μενού Κλείσιμο

Μεγάλη Προσοχή Στο Τριχωτό Της Κεφαλής Σας

Εάν έχετε ψείρες, ξέρετε πόσο ανατριχιαστικές είναι. Μόνο η σκέψη όλων αυτών των μικρών σφαλμάτων που σέρνουν γύρω στα μαλλιά σου και στο κρανίο σου κάνει να τρέμεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το να έχετε ψείρες δεν σημαίνει ότι είστε φτωχοί ή βρώμικοι.

Στην πραγματικότητα, οι ψείρες φαίνεται να προτιμούν καθαρότερα μαλλιά και κεφάλια από αυτά που δεν είναι τόσο καθαρά. Οι ψείρες μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κοντά, όπως κέντρα ημερήσιας φροντίδας και σχολεία.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε ακριβώς από πού προέρχονται οι ψείρες από τις ψείρες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές. Ακόμη και αν υποβληθείτε σε θεραπεία και πηγαίνουν μακριά, αν δεν φροντίσετε την πηγή μόλυνσης, είναι πιθανό να επανέλθουν, πιθανόν ακόμη και πολλές φορές.

Θυμηθείτε ότι δεν είστε μόνοι.

Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε ψείρες, ήρθε από κάποιον άλλο. Στην πραγματικότητα, 6 έως 12 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως μολύνονται από ψείρες. Τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών είναι πιο πιθανό να μολυνθούν και τα κορίτσια είναι συνήθως πιο πιθανό από τα αγόρια, αλλά οποιοσδήποτε ηλικία μπορεί να πάρει ψείρες, οπότε δεν είστε μόνοι.

Οι ψείρες είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και εύκολα εξαπλώνονται μέσω της επαφής κεφαλής-κεφαλής κατά τη διάρκεια της εσοχής, του ύπνου, του κάμπινγκ και της φυσιολογικής καθημερινής οικογενειακής ζωής. Οι ψείρες μπορούν επίσης να εξαπλωθούν με το να μοιράζονται χτένες και βούρτσες, καπέλα, κασκόλ, ρούχα και κρεβάτι ή ακόμα και να παίζουν με ορισμένα παιχνίδια μολυσμένου προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση