Μενού Κλείσιμο

Επιλέξτε Τροφές Σύμφωνα Με Τις Ανάγκες Σας Και Όχι Από Προώθηση

Με τη σειρά διαφορετικών διατροφικών τροφών και τροφών διατροφής που είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και την υγεία, είναι μερικές φορές δύσκολο να καταλάβουμε τι είναι υγιές και τι όχι.

Φυσικά, ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες υγείας: για παράδειγμα, ενώ ο χυμός φρούτων είναι συχνά μια καλή πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Κοιτάξτε πέρα ​​από τη διαφήμιση για να έχετε γνώση της ετικέττας και της διατροφής, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα κρυφά τρόφιμα που μοιάζουν με μια καλή ιδέα, αλλά μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τις ανάγκες σας για την υγεία.

Ορισμένα άτομα με διαβήτη μπορεί να διαπιστώσουν ότι ορισμένοι χυμοί φρούτων έχουν περισσότερη ζάχαρη από ό, τι μπορούν να ανεχθούν.

Αυτό που ακούγεται υγιές μπορεί να μην είναι υγιές για σας. Πώς να το πω;

Κοιτάξτε πέρα ​​από τη διαφήμιση για να έχετε γνώση της ετικέτας και της διατροφής, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα κρυφά τρόφιμα που μοιάζουν με μια καλή ιδέα, αλλά μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τις ανάγκες σας για την υγεία.

Προώθηση
Δείτε αυτά τα παραδείγματα:

1) Εμφιαλωμένα νερά

Το νερό φαίνεται σαν το ένα πράγμα στη γη που πρέπει να είναι φυσικό; Αλλά πολλά εμφιαλωμένα νερά, ακόμη και αυτά που προωθούνται από αθλητές, μπορεί να περιέχουν και άλλα πράγματα εκτός από το νερό, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών και των αλάτων.

Ορισμένα εμφιαλωμένα νερά περιέχουν ένα μεγάλο κομμάτι νατρίου, οπότε αν βρίσκεστε σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, ελέγξτε την ετικέτα προτού αγοράσετε.

2) Τρόφιμα “χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά”

Σύμφωνα με το νόμο, τα τρόφιμα με την ένδειξη “χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά” περιέχουν λιγότερα από 3 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. Αλλά ελέγξτε την ετικέτα για να ξέρετε τι παίρνετε.

  • Πρώτον, ελέγξτε τα μεγέθη των μερίδων: αν τα μεγέθη σερβιρίσματος είναι πολύ μικρά και σχεδιάζετε μια παραδοσιακή διατροφή, η πρόσληψη λίπους μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
  • Δεύτερον, σιγουρευτείτε ότι δεν εμπορεύεστε τα οφέλη των τροφίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά για επιπλέον ζάχαρη και αλάτι. Οι κατασκευαστές μπορούν να αυξήσουν το αλάτι, τα σάκχαρα ή τα τεχνητά αρώματα για να αντισταθμίσουν την απώλεια γεύσης σε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση (για παράδειγμα) ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε μεγάλη δόση αλατιού. αν προσπαθείτε να προχωρήσετε σε μια πιο οργανική ή φυσική διατροφή, ίσως θελήσετε να συγκρίνετε τα επίπεδα τεχνητής γλυκαντικής.

3) Οι εναλλακτικές λύσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Σε τακτικές προσυσκευασμένες τροφές μπορεί επίσης να εμποδίζουν την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες για άλλα πράγματα που ίσως προσπαθείτε να αποφύγετε, οπότε κατανοείτε την ανάγνωση των ετικετών στα προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Λάβετε υπόψη ότι ο FDA δεν έχει ακόμη καθορίσει πλήρως ποια είναι τα προσόντα για να είναι μια τροφή με «χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες», επομένως ελέγξτε και πάλι την ετικέτα για να δείτε εάν το περιεχόμενο σε υδατάνθρακες ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Επιπλέον, αρκετές αναφορές υποδεικνύουν ότι οι ετικέτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται ακατάλληλα, οπότε κοιτάξτε την ετικέτα για να δείτε τον πραγματικό αριθμό υδατανθράκων γραμμάρια.

4) Guacamole

Τα αβοκάντο μοιάζουν με λαχανικά, αλλά είναι στην πραγματικότητα ο καρπός ενός δέντρου αβοκάντο. Τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται γενικά υγιεινά τρόφιμα – κοιτάξτε μόνο τον αριθμό των μερίδων που συνιστώνται στη νέα πυραμίδα της FDA. Αλλά τα αβοκάντο είναι ένα αυταρχικό φρούτο – σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα, είναι γεμάτα λίπος, γεγονός που εξηγεί τη λιγότερο γλυκιά γεύση και την κηρώδη αίσθηση.

Ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο έχει περίπου 31 γραμμάρια λίπους, που ισοδυναμεί με ένα κούνημα γάλακτος Baskin Robbins!

Έτσι, αν προσπαθείτε να μειώσετε την ποσότητα του λίπους ή της χοληστερόλης στη διατροφή σας, προσέξτε ότι guacamole. Εάν, από την άλλη πλευρά, ψάχνετε να αυξήσετε τις βιταμίνες C και A στη διατροφή σας, τα αβοκάντο παίζουν μια θετική γροθιά.

5) Ψάρια

Τα ψάρια μπορούν να είναι μια μεγάλη πηγή διατροφής, με άπαχη πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι εάν τρώτε επεξεργασμένα ψάρια, είναι συσκευασμένα σε κάτι που δεν σας πειράζει να φάτε – αν μειώνετε τα λίπη, ο τόνος που συσκευάζεται σε λάδι δεν είναι για σας.

Τέλος, δεν έχουν όλα τα θαλασσινά το ίδιο θρεπτικό περιεχόμενο με τα ψάρια – σε αντίθεση με άλλα ψάρια, η γαρίδα έχει πολύ χοληστερόλη, ακόμα και πριν προσθέσετε βούτυρο ή μάγια.

Κλείνοντας

Ο καρκίνος των όρχεων είναι μια από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου στους άνδρες. Είναι επίσης μια σχετικά σιωπηλή ασθένεια. Ο όγκος ξεκινά ως μια μικροσκοπική βλάβη που μπορεί να γίνει αισθητή μόνο κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης. Είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου των όρχεων και είναι μια σχετικά σιωπηλή ασθένεια.

Ο όγκος ξεκινά ως μια μικροσκοπική βλάβη που μπορεί να γίνει αισθητή κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, επομένως δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί στα αρχικά του στάδια.

Τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου των όρχεων μπορεί να μην γίνουν αντιληπτά έως ότου ο όγκος φτάσει περίπου τη 1/4 της ίντσας σε διάμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν το γνωρίζουν όλοι οι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων επειδή μπορεί να μην ξέρουν πώς να αισθάνονται για αυτόν τον τύπο κάκωση.

Αφήστε μια απάντηση